dinsdag 13 september 2011

Open podium de Mors

Afgelopen vrijdagavond was er een geweldige midnightwalk in Leiden. Uiteindelijk hebben 1.000! mensen meegelopen. Dankzij een tactische opstellen konden we (Sonja, 20 over 7) de mensen verleiden om eerst het atelier van OPEN te bezoeken voordat ze naar het koor gingen luisteren. Dat was wel wat proppen, maar toch...

En ondertussen sta ik deze week ook niet stil. Morgen heb ik samen met Libertas Leiden een interview met het Leidsch Dagblad over de theaterzaal in het buurtcentrum Morschwijck. Hier is Libertas druk bezig met het opknappen van het podium en wat daar bij hoort. De doeken worden vervangen, licht en geluid vernieuwd, de zaal en de kleedkamers zijn opgeruimd en de vloer is opnieuw geverfd. Ook de buitenkant is opgeknapt. Betonnen plantenbakken zijn geverd, de gevel en de naamletters opgepoetst en de inbraakwering verplaatst zodat het minder in het oog springt. Al met al een hele inspanning van Libertas!
Eind deze maand moet het klaar zijn. En met een beetje extra geld kunnen we er echt een prachtige ruimte van maken. Libertas en WOZ-fonds dragen al bij en nu maken we ook kans op het HErfstfonds van Leidsch Dagblad en Fonds 1818. Spannend dus!
Als kers op de slagroom zijn we ook bezig met een openingsactiviteit. Op 11 november wordt het eerste Open Podium de Mors gehouden. Tijdens Open podium de Mors laat nieuw theatertalent uit Leiden e.o. zijn kunsten zien. Op het geheel vernieuwde podium van Buurtcentrum Morschwijck krijgen zij elk 15 minuten de tijd om het publiek voor zich te veroveren. Alles kan: theater, muziek, zang, stand-up comedy, dans, cabaret, dichten, rap. Het is geen wedstrijd en er is geen jury. We willen dat de artiesten plezier hebben in optreden en dat het publiek een leuke en gevarieerde avond heeft.
Je kan je na al opgeven op onze website www.morslevend.nl om op te treden. Dus sta je graag op het podium en wil je een keer optreden, ga dan snel naar onze website! 
Volgende week meer over mijn bijdrage aan de Kunstroute in Leiden.

1 opmerking: